Marte Retrograd in Sagetator / Scorpion 17 Aprilie -30 Iunie 2016 (horoscop adria)

April 24, 2016

Marte Retrograd in Sagetator / Scorpion 17 Aprilie – 30 Iunie 2016 (Calul Troian)

marte


Marte
este retrograd la fiecare doi ani iar miscarea lui dureaza aproximativ 58-81 de zile. Pe 17 aprilie 2016, ora 15:14, ora Romaniei, “ baiatul nostru de foc”  Marte  isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Sagetator de pe  gradul 8 : 54  ajungand la sfarsitul acestei miscari aparent retrograde pe gradul 23:01 Scorpion in data de 30 iunie 2016.  Apoi, in mers direct, strabate pentru a treia oara gradele 23 Scorpion- 8:54 Sagetator, perioada in care suntem invitati sa devenim mai constienti de actiunile noastre, de pasiunile si de puterea de influenta asupra celorlalti, sa constientizam intr-un mod clar care actiuni sunt destinate esecului si care pot simplifica, imbunatati, vindeca viata noastra. Pentru unii, influenta lui Marte retrograd a inceput din 17 februarie 2016, moment in care Marte a trecut pentru prima data peste gradul 23 Scorpion, putem vorbi de perioada 17 februarie-17 aprilie 2016 ca de o perioada de “ umbra “  in care au putut fi puse in evidenta problemele cu care ne vom confrunta in perioada de retrogradare. Casa astrologica activata de aceasta energie martiana devine un domeniu extrem de important, acesta necesita cu siguranta re-evaluari, re-vizuiri a modului in care raspundem provocarilor vietii, cum ne folosim energia, curajul, puterea, energia si dorinta sexuala. Este o perioada ce cere multa rabdare, este un timp al planificarii actiunilor viitoare, de cele mai multe ori nu putem avea nici un control asupra evenimentelor aduse de o planeta retrograda. Prudenta poate aduce rezultate practice in viata noastra.

Cu Marte retrograd suntem nevoiti sa re-evaluam modul in care ne folosim energia, ce ne dorim si cum dam viata dorintelor noastre. Este un timp al introspectiei dorintelor noastre, daca in mers direct, Marte ne ridica in picioare pentru dorintele noastre, acuma, Marte retrograd ne reaseaza pe scaun analizand mai bine modul in care am dat viata unor dorinte, ce au insemnat ele in viata noastra, cum ne-am luptat pentru ele, cat de atenti am fost in lupta noastra cu viata, cu oamenii, cu noi insine. Daca in mers direct, Marte este direct, simplu, asertiv, agresiv, egoist, demonstrativ, in miscare aparent retrograda, aceasta energie este interiorizata, personalizata, devenim o “oala sub presiune”. Modul cum actionam de obicei in conditii normale nu mai functioneaza acuma, de aceea, pot aparea situati in care “ poate sari capacul” . Marte retrograd devine o energie foarte puternica si influenta in viata noastra deoarece este cel mai aproape de pamant si induce mari dificultati in gestionarea in mod controlat a acestei energii cu exceptia celor care in harta lor natala au Marte retrograd, deci cunosc foarte bine “glasul divin al lui Marte retrograd”.

Din aceasta cauza, energia lui Marte in mers aparent retrograd poate conduce la comportamente si reactii irationale atat in modul personal de a actiona, de a initia cat si de a recepta actiunile celoralti, intr-un fel, acuma, putem face lucrurile pe dos, actionam cand nu trebuie iar cand trebuie devenim lipsiti de interes, avant pentru a face ceea ce trebuie. Marte retrograd poate reduce nivelul de energie si poate aduce destule obstacole in calea actiunilor, eforturilor noastre. “Nu incepe un razboi “acuma ne spune dragul nostru Marte, nu esti echipat corespunzator sa castigi batalia. In mers aparent retrograd, Marte ne echipeaza corespunzator cu energia necesara re-evaluarii unor dorinte personale, a unor proiecte existente, entuziasmul pentru nou este inlocuit cu entuziasmul pentru trecut, actiuni din trecut.

In mers direct, Marte in Sagetator  ofera optimism, multa energie, convingeri filosofice puternice, un puternic sentiment al dreptatii, ne ridica in picioare pentru orice fel de nedreptate, pentru adevar, lege, morala, straini, strainatate, cunostinte superioare.
In mers aparent retrograd, Marte va pune un accent deosebit pe dezbateri pe teme grave, cum ar fi dreptul, justitia, religia, aplicarea legii, studii superioare, beneficii prin cunoastere inalta, lucruri ascunse in strainatate , straini, calatorii, tari straine. Dispozitia certareata, limba ascutita , atitudinea dispretuitoare, dezacordul cu ideile si opiniile celorlalti par sa coloreze urmatoarele doua luni. Acuma,  Marte retrograd in Sagetator  scormoneste in trecut si poate amplifica certurile, scandalurile din familie, camin, relatia cu parintii, strainatate, straini, lege, aplicarea legii, raporturile intre inaltele autoritati ale tarii pot fierbe, clocoti si da pe dinafara.

Din 28 mai, Marte reintra in mers aparent in semnul Scorpion si poate accentua sentimentele de furie, invidie, gelozie, frica in special cea legata de pierderea puterii, a unei afaceri, a unei sustineri importante. Marte in Scorpion chiar daca este in domiciliul lui are totusi si unele slabiciuni, el are nevoie de intimidate, secrete, multa putere bazata pe fel de fel de jocuri ascunse, bani multi, afaceri mari. Este rezistent la schimbare si destul greu de cucerit ca incredere, cu o tendinta de paranoia. Marte in Scorpion stie sa astepte pana cand situatia poate fi manipulata in favoarea lui sau o poate pierde in intregime, aici, nu exista jumatati de masura, nu exista nuante de culori. Pana pe 30 iunie 2016, Marte retrograd in Scorpion  devine un detectiv ce stie sa gaseasca atat de bine secretele puterii( indiferent de nivel), va scormoni trecutul sefilor, afaceri necurate, putere din umbra, manipulari, turnatori, secretele bancilor, relatiile triunghiulare, dormitorul unei relatii.

Sursa si continuarea textului: Marte Retrograd – horoscop adria

Sursa imagine: pixabay

Matar.ro