Luna Plina in Scorpion – 22 Aprilie 2016 “Iarta-te si iarta” (horoscop adria)

April 24, 2016

Luna Plina in Scorpion – 22 Aprilie 2016, ORA 08:23, ORA Romaniei

Luna Plina

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Scorpion gradul  2:31 iar Soarele se afla in Taur gradul  2:31. In limbaj astrologic, Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut, acuma putem culege roade frumoase,putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceasta LUMINA MAGICA care ne poate ajuta sa cinstim invizibilul si sa nu mai fim deranjati de logica limitata a vizibilului.

Cum faza de Luna Plina in Scorpion este un aspect de opozitie dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitatea, senzualitate, putere, incapatanare extrema. Daca Taurul vorbeste prin verbul “ a avea”, vrea siguranta materiala si emotionala, semnul Scorpion conjuga intr-un mod profund verbul “ a dori”, ii place riscul, misterul, puterea, schimbarea, transformarea. Daca Taurul iubeste stabilitatea, vrea limite clare in ceea ce priveste binele si raul, neaga posibilitatile de schimbare, Scorpionul iubeste riscul, manipularile emotionale, opiniile nestramutate si se teme de tradare. Scorpionul este un semn de apa asociat cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde, relatii profunde facute sus in cer. Scorpionul este detectivul care observa totul dintr-un loc ales de el, are o intelegere naturala a renasterii, transformarii, mortii, regenerarii. Scorpionul guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile.

Aceasta lunatie va pune sub semnul intrebarii stabilitatea noastra prin faptul ca semnul Scorpion stie atat de bine sa dea viata lucrurilor aparent ingropate, uitate, sa vina cu o nota karmica aparent uitata dar universul nu uita nimic. Putem vedea aspectul de Luna Plina ca o marturisire a tot ceea ce a adunat sufletul in ultimile sase luni, a adunat in el emotii de toate felurile iar acuma spune “ gata, nu mai pot asa, trebuie sa iau o hotarare”.

Luna plina in Scorpion formata de opozitia dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion  activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, cariera, familie, rude. Daca Soarele in Taur in casa XII ne vorbeste despre conditionarile faptelor nostre din trecut, vieti trecute, ne cere sa  invatam ca viata are un scop divin, sa invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti,  Luna in Scorpion in casa VI ne atinge sufletul prin crize existentiale, aici, experienta de zi cu zi devine cartea noastra de capatai.
Cand intram in casa VI, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si  ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Cum casa VI  urmeaza casei V, aici ne intanim cu esecul unei iubiri, cu nemultumirea fata de o lucrare creativa, aici parintele, educatorul se intalnesc cu batjocura si ostilitatea copilului pe care a vrut sa-l educe si nu a putut, se mira unde a gresit si de ce valoarea creata de el se spulbera in alta lume. Eforturile noastre zilnice dau roade sau intampina un esec ceea ce creeaza un gol, parca viata ne invinge sau ne premiaza( casa VI este casa naturala a Fecioarei, un semn mutabil). Cartile, profesorii ne pot invata multe din punct de vedere tehnic cum sa rezolvam o problema dar in casa VI, experienta de zi cu zi este invatatorul nostru.  Casa VI ne pune fata in fata cu fel de fel de crize personale, aici sufletul striga “ de ce tocmai mie …”, toate acestea ne indeamna sa schimbam conditiile care au generat aceste situatii dar fara o atitudine corespunzatoare , fara a intelege radacinile crizei, este ca si cum am merge la doctor  si ne-ar da un tratament inadecvat bolii. Luna Plina in Scorpion in casa VI este “ un pas al lui Dumnezeu” in crizele noastre personale cu rolul de a ne ajuta sa evitam repetarea unei greseli, sa intelegem ca greselile sunt de fapt experiente personale care ne invata sa crestem, chiar daca vorbim de obicei de stres , durere, suferinta.
Aceasta casa implica grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria  fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi iar aceasta Luna Plina  ne poate ajuta sa raspundem la intrebarea “In slujba cui vrem sa fim astfel incat sufletul nostru sa nu fie ranit”:”Esti ceea ce mananci” iar  aceasta Luna Plina ne invata ca hrana nu se rezuma doar la alimente ci si la sentimente, idei, emotii, credinta.

Sursa si continuarea textului: Luna Plina in Scorpion – horoscop adria

Sursa imagine: pixabay

Elefant.ro