Luna Noua in Sagetator – 11 decembrie 2015, ora 12:29

December 11, 2015
Horoscop azi Sagetator

Sagetator

Luna Noua este cea care ne pune in fata unor noi inceputuri, acum este momentul favorabil initierilor dar si al planificarilor pe termen lung.

Aspectul de Luna Noua reprezinta uniunea energiilor lunare cu cele solare, si aducerea lor intr-un echilibru perfect. Atunci cand cele doua astre impart acelasi grad zodiacal, are loc o „casatorie cosmica”, care fuzioneaza masculinul si femininul intr-o unitate perfecta. Datorita conjunctiei dintre Soare si Luna, se genereaza o anihilare reciproca a fortelor solare si lunare, dar in acelasi timp se manifesta o complementaritate speciala a energiilor yin – yang din natura.

Rezultatul acestei anihilari este manifestarea fortei neutre, a fortei “zero”, care permite o forma de suspendare a energiilor contrare si echilibrarea lor prin forta unificarii polare.

Acest moment mai este denumit si hiatus sau suspendare (prin echilibrarea celor doua energii, Yin si Yang), permitand sa se manifeste energia tainica a inceputului, o forta Universala ce favorizeaza folosirea corespunzatoare a liberului arbitru.

Daca  acum, urmarim sa gasim un perfect acord intre vointa noastra si Voia lui Dumnezeu, constiinta noastra va trece prin transformari spirituale de exceptie ce vor conduce la dobindirea starii de armonie.

 

  Shiva Ratari

 Noaptea care precede acest fenomen de Luna Noua, in cazul nostru noaptea dinspre 10 spre 11 decembrie 2015, este sarbatorita in traditia spirituala orientala sub numele de Shiva Ratari. Merita sa mentionam importanta acestui moment astral asa cum este el revelat de traditia spirituala orientala, ca sarbatoarea noptii tainice a lui Shiva. Conform descrierii acestei sarbatori, in faimoasa lucrare  Shiva – Purana, legenda imemoriala a Zeului Shiva”, noaptea de dinainte de Luna Noua este o noapte a transcendentei divine, iar daca ne angrenam in activitati spirituale putem obtine rezultate exceptionale care sa echivaleze cu rezultatele obtinute in urma unui an de practica spirituala asidua.

Pe parcursul acestui moment astral, este bine sa avem o alimentatie usoara, sa reducem ritmul activitatilor zilnice, si sa incercam sa ne orientam catre interior, fiind constienti ca aceasta noapte este deosebit de eficienta pentru practica meditatiei, ea oferindu-ne ocazia sa realizam astfel, importante progrese spirituale.

Aspecte specifice

Luna noua se formeaza la data de 11 decembrie 2015 ora 12:29, ora Romaniei, pe  gradul  19:03, in Sagetator, moment in care Luna si Soarele se afla in fuziune pe acest grad, energizand casa a IX-a in harta acestui moment astral, o casa naturala a Sagetatorului.

Intalnirea Soarelui cu Luna in Sagetator  si in casa Sagetatorului poate fi privita ca o ‘conferinta astrala’ in care cele doua energii (solara si lunara) pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Sagetatorului in harta natala a fiecaruia.

 Cu Luna Noua in Sagetator pe gradul 19, cei nascuti in jurul datei de 11  (plus, minus trei zile) din semnele mutabile (Sagetator, Pesti, Gemeni, Fecioara)  vor simti influenta acestei energii mult mai puternic decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul, descendentul, casa carierei sau orice planeta personala in jurul gradului 19 din orice semn zodiacal.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Sagetatorului aceste inceputuri privesc obiectivele personale care trebuie sa fie in acord deplin cu acest semn al Sagetatorului, un semn optimist ce aduce cu sine dorinta de expansiune, dorinta de crestere, dorinta de libertate si vise mari pline de speranta unui viitor mai bun.

Marte se afla in Balanta(agresiune in/prin relatii) in opozitie cu Uranus retrograd in Berbec (comportament radical)  iar Luna Noua in Sagetator mediaza acest conflict, suntem intr-un fel ocrotiti de divinitate prin fel de fel de fel de semne intuitive, credinta, rugaciuni(luna noua in casa IX).

Cum Luna Noua in Sagetator mediaza acest conflict astral, prin aspectul de trigon cu Uranus retrograd in Berbec ( comportament radical,repetitii, trecut) din casa I, problemele vechi pot gasi acuma rezolvare iar calea de urmat este mai clara. Uranus retrograd aduce in general inversari  de situatii neasteptate, in semnul Berbecului si in casa I, aceste modificari sunt destul de personale dar vizeaza si relatiile noastre, un partener de viata sau o casnicie. Vorbim de energii ce favorizeaza creativitatea, imaginatia, ingeniozitatea in dobandirea independentei, eliberare de blocajele impuse adesea de o autodisciplina abuziva, putem vorbi de o energie ce va sti sa dea unora “bobarnacele “ necesare evolutiei.

 Luna Noua in Sagetator si in casa IX ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul. Ne putem simti reinnoiti printr-o perspectiva noua asupra vietii noastre, asupra societatii in care traim, asupra crezurilor noastre.

Sursa: adanima.org

Author: 

Vola.ro