Eclipsa Totala de Soare in Pesti – 9 Martie 2016 (horoscop adria)

March 9, 2016

solar eclipse

In astrologie, eclipsele sunt configuratii astrale puternice ce prevestesc inceputuri, evenimente memorabile atat la nivel personal cat si la nivel de societate. Toate eclipsele vorbesc despre schimbari dar schimbari in acord cu destinul fiecaruia. In timpul Eclipsei de Soare, Luna este intre Pamant si Soare, oprind temporar lumina. Acuma, divinitatea stinge temporar lumina pentru pamanteni dar aprinde lumina in sufletele noastre aratandu-ne adesea intr-un mod destul de dur ce trebuie sa lasam, schimbam, initiem in viata noastra. Aceasta “pana in curentul cosmic”  devine un instrument prin care universul ne trezeste, ne agita, ne smulge din tot ceea ce ne tine pe loc.

O Eclipsa de Soare (inceputuri sortite) are loc in momentul de Luna Noua (nunta cosmica), atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, sunt energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri, uneori aceste inceputuri pot fi radicale, apare o directie noua, o experienta inscrisa cu litere sortite in cartea vietii fiecaruia. Eclipsa de Soare din 9 martie 2016 este o Eclipsa totala de Soare, Luna este foarte aproape de Pamant in aliniere perfecta cu Soarele, Luna este suficient de mare pentru a bloca in totalitate lumina de la Soare.

Eclipsa totala de Soare din 9 martie 2016 are are loc cu Soarele si Luna pe  gradul 18:56 Pesti in apropierea Nodului Sud Lunar in Pesti pe gradul 21:47 . O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar (pedeapsa in viata sau daruri, bonusuri din trecut, repetitii, obisnuinta) poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in  scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor, restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei. Nodul Sud este locul in care indiferent de ce facem, are un ton ciudat al unei repetitii iar Eclipsa asociata cu Nodul Sud poate corespunde cu o separare de cineva, de sabloane vechi emotionale care nu fac decat sa devitalizeze, sa adanceasca lipsa de incredere, insecuritatea. O Eclipsa de Soare in conjunctie cu Nodul Sud Lunar este in mod traditional asociata cu pierderi si sacrificii dar poate fi interpretata si ca o eliberare fortata de oameni, lucruri, experiente care ne tin in umbra, care ne devitalizeaza.

Semnul Pesti este adesea legat de iluzii, vise fara granite reale, credulitate extrema, sacrificii inutile, ce pot conduce in permanenta la dezamagiri, sensibilitatea imensa, mila, putere de a ierta, compasiune. Stabilirea unui paradis aici pe pamant este un vis extrem de important dar greu de realizat, pentru Pesti. Hipersensibilitatea, teama de critica, mandria interioara pot face comunicarea foarte grea pentru acest semn dual.

Mitologia semnului Pesti ne pune fata in fata cu vestita sirena, cu armele ei incredibile dar si cu tradarea unor conditii impuse. Exista mai multe versiuni ale mitului sirenei dar povestea lui Ondine ne poate ghida destul de bine in dedesubturile semnului Pesti.
Sirena Ondine, extraordinar de frumoasa, se indragosteste de un pamantean. Cand Palemon a observat-o, a fost vrajit de frumusetea ei incredibila si a inceput sa o viziteze tot mai des. El rupe logodna cu nobila Berta si o convinge pe Ondine sa sa casatoreasca cu el. In ziua nuntii, Palemon a promis ca fiecare respiratie de-a lui va fi o garantie a iubirii si a fidelitatii lui. Dar nu a fost sa fie asa. Ondine da nastere unui baiat iar din acel moment, frumusetea ei incepe sa se estompeze, corpul ei se modifica iar ochii lui Palemon incep sa rataceasca la femeile mai tinere. In timpul unei plimbari, Ondine il surprinde pe Palemon cu o tanara iar scena o umple de o mare tristete. Dupa ce si-a sacrificat nemurirea pentru acest barbat, ea a fost tradata ceea ce i-a adus multa furie, regrete dar si puterea de a blestema. Intotdeauna, combinatia dintre un muritor si celalalt taram se termina prost si asta din cauza faptului ca muritorul va incerca tot timpul sa incalce regulile, crezurile, promisiunile. De obicei, Ondine este de acord sa traiasca pe uscat, si locuieste intr-un corp muritor, atata timp cat exista respect pentru misterele acestui alt taram. Si muritorul, condus de curiozitate umana obisnuita si lipsit de respect pentru aceasta dimensiune magica, incalca regulile si legatura se rupe, Ondine dispare in adancuri din nou iar el este lasat cu durerea lui sau ea il trage dupa ea in adancuri.

Deci, semnul Pesti reprezentat de doi pesti ce inoata in directii opuse trebuie sa se confrunte tot timpul cu dilema reunirii a doua dimensiuni foarte diferite, una pamanteasca si una divina. Intrebarea semnului Pesti este daca va deveni sirena sau va fi coplesit de blestemul sirenei ca a incalcat regulile divine?

Aceasta Eclipsa de Soare in Pesti ne poate pune fata in fata cu tot ce este mai bun sau mai rau in crezurile noastre, dorintele noastre, nevoi, iubire, compasiune, ajutor neconditionat, acuma putem vedea rezultatele sacrificiilor noastre, de fapt, ne putem da seama daca merita sa facem aceste sacrificii in anumite domenii de viata ( unde aveti semnul Pesti in harta natala).

Eclipsa de Soare in Pesti sustinuta de Nodul Sud lunar in Pesti energizeaza casa II, o casa ce vorbeste despre valori, aici, verbul “ a avea” este conjugat intr-un mod sortit. Cum casa II vorbeste despre bani, valori, talente care fac bani, comert, piata monetara, bancile si institutiile financiare, investitii, bogatia si valorile nationale, cu siguranta, toate acestea vor vorbi destul de puternic pana in toamna.

Eclipsa totala de Soare in Pesti pe gradul 18: 56 are doi conducatori astrali, Neptun este  domnitorul modern al semnului Pesti iar Jupiter, guvernatorul traditional este  acuma in Fecioara in mers aparent retrograd si pregatit sa dezvaluie, sa sanctioneze erorile, neglijentele, deturnarile de fonduri, abaterile de la drumul drept, incalcarea regulilor si legilor superioare ale vietii. Motto-ul lui Jupiter in Fecioara este “ a servi si a proteja” dar in mers aparent retrograd si in opozitie ( aspect provocator ) cu Eclipsa de Soare devine un detectiv ce scoate in lumina afacerile necurate, luptele pentru putere, slugile unei puteri, banii murdari  ai unei afaceri, puteri, morti suspecte, investitii dubioase ( Jupiter este retrograd in casa VIII). Aceasta energie va pune un accent deosebit pe “re-evaluarea “ unor probleme ce tin de bani, partener, credite, cheltuieli, intimitate, manipulari prin puterea detinuta.

Cu Nodul Nord in Fecioara(calea de evolutie) in fuziune cu Jupiter retrograd in Fecioara, ne invartim in cerc, batem pasul pe loc sau mai bine zis, temelia construita pana acuma se surpa din cauza unor jocuri murdare, afaceri necurate, credite grele, parteneri care fug, taxe grele pentru suflet.Daca Jupiter merge de mana cu Nodul Nord in Fecioara, Neptun in Pesti este de mana cu asteroidul 3361 Orfeu.

In mitologie, Orfeu (fiul lui Appolo ) este cel mai mare muzician al vremurilor sale capabil sa farmece chiar si copacii si stancile cu muzica lui. El ramane renumit in mitologie prin povestea de iubire cu Eurydice care ii devine si sotie. Urmarita de Aristaeus, un alt fiu al lui Appolo, ea a calcat peste un sarpe si a murit de muscatura lui otravitoare. Cu o mare durere in suflet, Orfeu il implora pe Pluto-Hades sa ii elibereze sotia. O astfel de cerere a fost fara precedent, sunetul muzicii lui a fermecat pana si inima lui Hades-Pluto, zeul lumii interlope, care in cele din urma a fost de acord  sa o elibereze pe Eurydike cu o singura conditie, Orfeu nu trebuia sa priveasca in urma pana ce nu ajungeau pe pamant. Dar Orfeu, incalca conditia eliberarii si se uita inapoi si asa o pierde definitiv pe Eurydice. Neptun in Pesti in fuziune cu Orfeu in Pesti si in casa II vorbesc despre iubiri de suflet, iluzii amare, o pierdere accidentala a unei persoane iubite iar durerea este persistenta si acuma, pierdere brusca a unei iubiri, a credintei in Dumnezeu, pierderea increderii in talentele native, iluzii legate de bani. Energia acestui asteroid este proeminenta  prin povesti de iubire care obliga, aduce indoieli, o oportunitate pierduta, disparitii, disperare, doliu, transformare.

De cate ori nu ne-am indoit de divinitate, de sprijinul divinitatii? A sosit momentul sa intelegem ca trecutul ne tine pe loc, ca tot ce se intampla in calatoria noastra aici pe pamant are un motiv bine intemeiat iar noi trebuie sa privim spre viitor. Increderea in noi, in sprijinul divinitatii, in acordurile facute, sunt cai de crestere pentru noi. “ Nu te uita inapoi!” , in fiecare zi trebuie sa facem cat mai bine ceea ce stim sa facem, increderea in viata intretinuta de legile divine devine un drum cu sens unic.

Dar aceasta nunta cosmica nu este perturbata doar de Jupiter retrograd in Fecioara ci si de Saturn in Sagetator care “ sta in prag” si nu te lasa sa treci cu lectiile nefacute sau facute la intamplare. Fara rabdare, disciplina, cunoastere, munca grea, credinta in legile superioare ale vietii, vom sta mult in fata  “pragului”.

Saturn in Sagetator ne provoaca si ne intreaba: Care este atitudinea ta fata de scoala, cunoastere, lege, etica, morala? Cat esti dipus sa inveti? astfel incat sa devii un maestru al mintii, corpului si emotiilor tale, sa te conectezi cu ghidul tau interior pentru a deveni mai puternic, pentru a atinge stelele, pentru a fi prietenul lui Dumnezeu.

Dar acest lucru nu este asa usor de facut deoarece ego-ul, atitudinea de atotcunoscator, aroganta, lipsa disciplinei, ne trantesc chiar in fata pragului petrecand o eternitate aici, repetand aceleasi lectii pana cand intr-o buna zi vom fi dispusi sa ne ascultam ghidul interior care este mult mai intelept si care ne ajuta sa trecem pragul.

Acuma, nu trebuie sa ne mire blocajele, intarzierea in atingerea scopurilor iar esecurile nu sunt decat abordari gresite.

Pluto in Capricorn este acuma cel care gaseste mireasa furata, este salvatorul acestui moment astral ce ne da putere, dorinta de a reusi.

Pluto este greu, neobosit si exigent, Luna vorbeste despre sensibilitatea si vulnerabilitatea noastra iar Soarele este cel care hraneste energetic trupurile noastre, ne incarca bateria care ne tine in functie zi de zi. Acest aspect benefic dintre Pluto in Capricorn si Eclipsa de Soare este o oportunitate pentru vindecare, re-incarcarea bateriei noastre vitale, recuperare dupa o perioada mai grea.

Aceasta “ nunta cosmica” are invitati de onoare ce stau chiar la masa mirilor, vorbim de asteroidul 60 Echo si de centaurul Chiron.
In astrologie, Chiron este vindecatorul ranit ce pune un accent deosebit pe ranile noastre fizice, emotionale, psihologice, spirituale sau de alta natura dar si pe vindecarea noastra obtinuta prin eliberarea de amintirile dureroase, prin iertare si incredere in divinitate. De fapt, Chiron ne conduce la acele rani adanci din sufletul nostru fortandu-ne sa le privim “ direct in fata” daca pot spune asa, este ca o confruntare in direct cu sufletul nostru, cu ranile sufletului nostru, intalnire de la care nu putem lispi. Este un test chironian in care profesorul si vindecatorul Chiron face prezenta, verifica cum a evoluat sufletul nostru, constiinta noastra, puterea  de vindecare, de iertare. Acuma, putem raspunde cu dragoste sau cu teama, vinovatie, remuscari, manie si resentimente si asta in functie de ce este adunat in sufletul nostru.

Chiron vorbeste despre rani sufletesti si vindecarea lor prin experiente personale iar aceasta Eclipsa totala de Soare ne inscrie deja la un curs astral de vindecare (influenta eclipsei dureaza mai mult de sase luni). Chiron in fuziune cu Eclipsa de Soare formata cu ajutorul Nodului Sud in Pesti (trecut) deschide cutia Pandorei cu ranile de baza, de lunga durata si nerezolvate. Acuma, divinitatea ne sprijina  in acest proces de vindecare, sa facem pace cu trecutul (Saturn) si sa privim spre viitor (Uranus). Iubirea, credinta si compasiunea sunt ghizii nostri acuma trebuind sa dam deoparte frica, vina, persecutia.

Cu Chiron in Pesti, ranile sufletului au legatura cu victimizarea sentimentelor, cu frica de a pierde pe cineva, cu pierderea credintei in puterea iubirii, cu nedreptatea, inechitatea, pierderea increderii in divinitate, in Dumnezeu, cu sentimentul de pierdere. Putem da vina pe altii pentru ranile sufletului nostru, pentru nedreptate, cauze pierdute. Dar Universul nu se va opri pentru acest lucru, cu cat ne vom victimiza mai mult cu atat vom atrage situatii care ne vor provoca sa avem incredere in “ mana divina” care are grija de tot, ca in spatele aparentei de nedreptate putem vedea dreptatea, ca in spatele incorectitudinii putem vedea corectitudinea. Sentimentul ca nu meritam sa fim tratati intr-un anumit fel sau ca nu meritam sa fim supusi unor anumite evenimente si circumstante ne va face sa cautam razbunarea, atacul, dreptatea. Dar in acest proces chironian, treptat, treptat, putem vedea logica asa ziselor nedreptati din viata noastra, putem intelege ca fiecare lucru “ aparent rau”  a fost in serviciul sufletului nostru, ca toate lucrurile “ rele “ sunt acte divine pentru cresterea si evolutia noastra.Toate lucrurile grele sunt acte divine, cu cat vedem mai repede scopul ascuns in spatele intamplarilor dramatice, gresite, cu atat putem sa recastigam increderea in mana calauzitoare a divinitatii, a lui Dumnezeu, a iubirii omniprezente.

Vazand perfectiunea intregului proces, putem spune “  multumesc” tuturor celor care au participat la  evolutia noastra cu un gand, un sfat, o rana, iubire, o drama, un cuvant aspru.  Recunostinta si iubirea ne vindeca. O rugaciune de multumire catre toti cei care au contribuit la evolutia noastra devine o mantra puternica de vindecare. Recunostinta este cheia vindecarii si eliberarii noastre de trecutul care ne tine pe loc.
Acuma, Chiron in Pesti, ca asistent de baza a acestei eclipse este un potential imens de vindecare  prin credinta, rugaciune, speranta, caritate, compasiune, iertare. Cum Eclipsa de Soare si Chiron sunt in casa II, trebuie sa invatam despre adevarata valoare, despre incredere in potentialul nostru si ce ne dorim cu adevarat: bani, avere, statut social, popularitate sau valoare pentru suflet. Doar valoarea sufletului devine vesnicie, restul, devin istorie efemera.

Schimbarile radicale fac parte din limbajul karmic al unei Eclipse de Soare, acest lucru depinde foarte mult de harta natala a fiecaruia si de planetele natale energizate, in timp se va vedea ca aceasta schimbare are  “in interiorul ei intelepciune” .  A venit timpul pentru ceva nou, daca Eclipsa deschide o “cale noua “pentru voi, este bine sa aveti curajul sa mergeti pe aceasta cale, cu siguranta este o cale pentru iluminare, auto-descoperire.
In harta natala, casa astrologica energizata de eclipsa corespunde de multe ori cu ceva care se termina in partea aceasta a vietii, ceva se inchide intr-un mod semnificativ. Toate eclipsele aduc un timp al schimbarii dar o schimbare semnificativa ce va corecta traiectoria destinului nostru cu sau fara voia noastra. A te opune acestei energii este ca si cum vrei sa “te lupti cu un cutremur de intensitate mare “. Toate problemele care ne franeaza sau ne impiedica sa ne ducem la indeplinire destinul nostru sunt evidentiate si suntem ajutati sa le dam deoparte, se le eliminam , eu zic ca este de bine, o eclipsa chiar nu ne vrea raul, noi suntem cei care ne facem rau insistand asupra unor lucruri, oameni care ne frustreza, obosesc, uitand astfel de rolul nostru aici .

Daca aveti planete personale, axe principale intre 15-23 de grade in semne mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti),atunci sunteti in atentia acestei Eclipse. Eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal la fiecare 19 ani, daca una dintre planetele din harta natala este energizata  de catre aceasta eclipsa de soare, puteti merge in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au fost in viata voastra. Evenimentele care au loc in preajma unei eclipse sunt indicii pretioase pentru problemele de care trebuie sa ne ocupam in urmatoarea perioada de timp, ne ajuta sa iesim din tiparele vechi pentru a ne indeplini scopul vietii noastre.

Sursa: adriana-astro.com

Originals